Интериорен дизайн Модерен минимализъм

Втора награда
2018, Къща на предходната годината, Идеален Дом

Апартамент във Витоша, София

Апартаментът е издържан в минималистичен стил, но в съвременен прочит, с привнесени модерни цветни акценти. Концепцията на интериорния дизайн е „бетон и дърво“ в едно подчертано минималистично и дзен усещане. Ръчно изработената мазилка има ключова роля в интериорния дизайн на всекидневната, както и на цялото жилище, и привнася атмосферата на „земност“ и натурализъм в дизайна.
Заиграването с естествената светлина, която изобилства в цялото жилище, е ключов елемент при изготвянето на интериорния дизайн на всекидневната, определяйки естествения избор на цветове, материали, текстури и нюанси.
Камината, обособявайки определен куб в пространството, се явява определен акцент и елемент, приковаващ вниманието и заедно с естествения огън внася онова топло усещане за домашен уют, често търсено в интериорния дизайн. От едната си страна тя помещава и малка библиотека откъм офисната част и по този начин интериорният дизайнер максимално оползотворява наличното пространство.
Ключов момент при дизайна на кухнята е плотът и мивката, изработени от композитен материал по проект на интериорно студио, както и позицията на самата мивка, избрана на точно определено място, разкриващо великолепната гледка към Витоша планина. Абсорбаторът, скрит в огледална кутия, оставя усещането за скритост и флуидност на пространството.
В спалнята отново е наблегнато изключително на дзен естетиката на минимализма, приобщаваща в себе си "естествеността" на цветовете и материалите, и простотата и изящността на геометричните форми. Посланието на интериорния дизайн е за спокойствие, естественост, натурализъм, по един изящен и рафиниран начин.
Интериорните вратите в цялото жилище са поръчково изработени до таваните, със специален светъл фрезован дъбов фурнир и вкопани дръжки, и допълват дзен атмосферата и посланието за натурален минималистичен интериорен дизайн.

В главната баня към основната спалня интериорният дизайн отново залага на топлината и "естествеността" на тонове, цветове, текстури и нюанси.

3D Проект

Дизайнер: Ирена Румен