Интериорен дизайн на апартамент Жив минимализъм

Апартамент в Симеоново

Кой казва, че "минимализмът" трябва да е скучен? При този апартамент, чиято първоначална цел е отдаването под наем, желанието на собственика е за подчертано минималистичен интериор, но не и стерилен, скучен, монотонен. Интериорният проект е издържан в минималистичен стил, но забавен, жив, игрив, с елементи "близо" до природата.
Интериорният дизайн излиза извън строгите геометрични форми и студени цветове, характеризиращи се за минималистичния стил. Напротив интериорният дизайн успешно съчетава неочаквани цветни акцентни, форми и текстури, но кореспондиращи си едни с други в съзвучие и хармония.
Търсено е усещането за единение в природата от японския минималистичен стил, провокирано от грубите природни форми, текстури и усещания, а цветовете са топли, меки и дървесни. Формите са структурирани и геометрични, но и едновременно изящни в своята простота.

3D Проект

Спалня

Спалнята е издържана в минималистичен стил, в умишлено тъмни цветове, подходящи за почивка, а бялото се явява елегантно допълнение към цялостния интериорен дизайн. Вертикалното отсичане на стената разчупва монотонността и създава своеобразна заигравка в цялостния интериорен дизайн на спалнята.
Дизайнер: Ирена Румен