Интериорен дизайн Авангарден модернизъм

Special Mention
В категорията Excellent Architecture - German Design Awards 2021
Първа награда
В категория Частен Интериор, Къща на годината 2019, Идеален Дом
Финалист
В категория Жилищен Интериор, Dibla Design Awards 2019

Всекидневна зона

Модерен, артистичен, жив, игрив, това са думите, с които можем да охарактеризираме този апартамент.
Таванът в цялото жилище, оставен на ниво открит бетон, леко обработен и импергинран, е своеобразен архитектурен елемент и задава облика на цялостната интериорна концепция и прави заявка за един подчертано модерен интериор, който обаче в никакъв случай не е скучен.
На фона на суровия таван се откроява микс от повърхности, материи и цветове, които внасят артистичен и закачлив почерк и одухотворяват пространството.
Акцентната синьо-зелена стена е оставена преднамерено без изкуствао, а именно за да изпъкне великолепният полилей с механично огънати метални туби, наподобяващ модерно авантгардно изкуство, и задаващ тона на цялато всеикдневно пространство.
Трапезарията е малка, но отново стилна, разчупена и елегантна. Интересно решение са двете надвиснали осветителни тела, които очертават авангардото, но и изящно излъчване на тази зона. Тапетът е с не натрапващ се геометричен мотив, допълващ извитете форма в тази зона, но и много добре кореспондиращ с начупените лини на полилея в съседната всекидневна част.

Кухнята е голяма, модерна и прибрана, с множество шкафове и пространство за прибиране на домашната посуда, изработена по проект и дизайн на Ирена.
Внимание прави черно-бялата стена с наивистични геометрични мотиви, някой очератни грубо и с непавилна форма, целящи да разчупят строгата линия и да внесат леко закачлив елемент. Бутиков мрамор от Италия е избран за плотът, продължен до пода откъм външната страна, допълващ асиметричния план на кухненската зона, но и внасящ усещането за разкош и елегантност.
Почти задължително условие във всеки съвременен дом е наличието на удобна и просторна офис зона. Вертикалният дървен параван има едновременно функционална и декоративна роля, сепарирайки всекидневната част от офис пространството. Той се явава продължение на вертикалната дървена обшивка от фасадата на сградата и задава вертикалните линии в интериора, видими и в металните тръбни библиотеки, създавайки определен ритъм в пространството.

Главна спалня

Формите в апартамента са меки, обли, но добре балансирани от модерни геометрични линии, които да зададат подчертано модерния характер на целия интериор.
В спалнята стремежът е към постигне на усещане за спокойствие, хармония и разкош. Привнесли сме усещането за природа чрез флоралния тапет, който е избран в по-тъмни нюанси, за да смекчи обилната дневна светлина, влизаща от двата витринни ъглови прозореца. Дървеното пано тук е в интересна геометрична форма, приковаваща вниманието и имаща същевременно леко хипнотичен ефект.

Баня за гости и разпределеителен план

3D Проект

Дизайнер: Ирена Румен