Интериорен дизайн Четиристайно бижу в Ямбол

Всекидневна, трапезария и кухня

В съвременният интериорен дизайн, интериорният дизайнер обикновено се сблъсква с отворени и приобщени пространства, при които кухня, всекидневна и трапезария са приобщени в едно цяло отворено пространство. В този случай интериорният дизайн на всекидневната е специфична задача, при която интериорният дизайнер трябва визуално да свърже тази част от помещението с останалите зони в общото пространство, при което обаче тя да има свои собствен облик и характер.
Нашата задача, като студио за интериорен дизайн, е да направим тази зона интересна, своеобразна като облик и в никакъв случай еднотипна с останалите зони като интериорен дизайн. Едновременно с това обаче, тя трябва да е визуално свързана, образувайки концептуално и смислово единство в цялостното отворено пространство, тъй като съвсем близо до нея се намират останалите зони от общото пространство, което често пъти в съвременното жилище далеч не е обширно и просторно.
Визуалната свързаност в интериорният дизайн на всекидневната част, която далеч не е голяма, постигнахме чрез повторяемост на цветове, форми, повърхности и текстури, като същевременно вкарахме някой индивидуални, изненадващи елементи, характеризиращи сами по себе си всяка една от отделните зони.

Главна спалня и баня

Всяко едно от помещенията се характеризира със собствено заиграване с форми и характерна атмосфера в интериорният дизайн, но е в съзвучие и единство с цялостната концепция на интериорния дизайн, позовавайки се на общи цветови схеми, текстури и повърхности. Така в интериорния дизайн на спалнята отново виждаме тухлите като елемент на уюта, както същата цветова схема, привнесена от всекидневната.

Втора спалня и баня

Спалнята за гости е по-изчистена като визия, съобразена с бюджета, но с характерна собствена атмосфера, както и в съзвучие с цялостния интериорен дизайн. И тук виждаме определени акценти като цветове и форми, които задават облика на самото пространство и придават характерност на интериорния дизайн.

Трета спалня и работен кът

Тоалетна за гости

Разпределителен план

Дизайнер: Ирена Румен