Desert Modernism

Архитектурен дизайн

Този проект е концептуален дизайн за лоби на хотел на плажа на остров Крит. Архитектурният дизайн, Интериорният дизайн и Продуктовият дизайн са дело на Studio Interio.
Архитектурният стил е пустинен модернизъм. Сградата е едноетажна структура, голяма и просторна, с големи прозорци, които подчертават заобикалящата природа и драматичната сянка на покрива, поддържана от авангардни черни стоманени опори. Стилният отличителен материал на екстериорния дизайн са сенници с дървени шарки, които служат за частично спиране на топлината и навлизащата светлина, но също така и като драматичен елемент, играейки със светлина и сенки. Естественият камък отстъпва място на плочите с каменна текстура като модерен, устойчив и лесен за поддръжка материал.
Едромащабните плочи, използвани като облицовка на фасадата с текстура на стара метална патина, са модерен акцент, който придава на сградата отличителен и драматичен вид.

Интериорен и продуктов дизайн

Таванът е от открит бетон, с различна височина на места, което дефинира пространствата. Интериорът е в минималистичен стил, в зависимост от естествения камък като текстурирани плочи, смесени с бетонни и някои дървесни акценти. Цветовата палитра е в неутрални земни тонове.
Правите минималистични линии на обзавеждането в terazzo, камък, патиниран метал и мрамор са смесени в хармония, за да определят специфичния характер на пространството. Естествените повърхности се допълват от луксозни мраморни мебели на рецепцията, стоящи като скъпоценно бижу, придаващи на пространството завършен и изненадващ вид.
Архитектура и дизайн: Ирена Румен